• 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院https://www.sneea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题与答案

    2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题与答案

    2022-03-11 10:45:13    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】为了同学们能更好的复习备考,下面带来了2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题与答案,感兴趣的同学可以做一做下面的练习题。

      点击关注公众号【陕西专升本之家】,获取更多升本政策资讯!

      点击【在线咨询】,解答您的升本疑惑!

    陕西省专升本英语

      2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题与答案

      Human cloning(克隆) technology could be used to reverse heart attacks. Scientists believe that they may be able to treat heart attack victims by cloning their healthy heart cells and injecting them into the areas of the heart that have been damaged, and other problems may be solved if human cloning and its technology are not forbidden.

      With cloning, infertile couples could have children. Current treatments for infertility, in terms of percentages(百分比), are not very successful. Couples go through physically and emotionally painful procedures for a small chance of having children. Many couples run out of time and money without successfully having children. Human cloning could make it possible for many more infertile couples to have children than ever before. We should be able to clone the bone marrow(骨髓) for children and adults suffering from leukemia(白血病). This is expected to be one of the first benefits to come from cloning technology.

      We may learn how to switch cells on and off through cloning and thus be able to cure cancer. Cloning technology can be used to test for and perhaps cure gene-related diseases. The above are just a few examples of what human cloning technology can do for mankind.

      This new technology promises unprecedented advancement in medicine if people release their fears and let the benefits begin.

      问题:

      1.Heart attacks can be treated with human cloning technology by .

      A.removing the damaged part of the heart

      B.replacing the old heart with a cloned one

      C.repairing the heart with cells cloned from healthy ones

      D.giving the patients injections of various medicines

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据第一段第二句可知,科学家相信通过克隆心脏病患者健康的心脏细胞,再把它们植入心脏受损的地方,他们有可能会治愈心脏病患者。故选C。

      2. The word “infertile”(Line 1, Para. 2) most probably means “ ”.

      A.unable to give birth to a child

      B.having physical and emotional problems

      C.short of time and money

      D.separated from each other for long

      【参考答案】A

      [考点]词语理解题

      【精析】A 根据第二段第三、四句可知,许多夫妇花费大量时间和金钱,经受了身体和精神上的痛苦,却不能成功地拥有小孩。由此可推知,infertile应是“不能生育的”的意思。故选A。

      3. Paragraph Two implies that in treating infertility, .

      A.the percentage of successful treatments is very high when present methods are used

      B.the present treatment is very cheap

      C.the cloning technology costs less time and money in treating infertility

      D.the cloning technology is more suitable for treating infertility than leukemia

      【参考答案】C

      [考点]推理判断题

      【精析】C 根据第二段第四、五句“Many couples run out of time and money…Human cloning could make it possible for many infertile couples…”可知,在现有治疗条件下,许多夫妇花费了大量的时间和金钱,却不能成功地拥有孩子。由此可推知,运用克隆技术进行治疗会少花费时间和金钱,成功拥有孩子的可能性也会更大。故选C。

      4. The following are all examples of the benefits from the cloning technology EXCEPT .

      A.treating heart attack victims

      B.releasing people's fears

      C.treatment for infertility

      D.curing cancer

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据第一段第二句“…they may be able to treat heart attack victims…”,第二段第一句“With cloning, infertile couples could have children.”和第三段第一句“…be able to cure cancer.”可知,选项A、C、D都是克隆技术会带来的益处。根据最后一段可知,releasing people's fears是作者对人们提出的希望,希望人们能解除对克隆技术的恐惧,享受克隆技术带来的好处。故选B。

      5. According to the writer, the main problem with the development of human cloning technology is that .

      A.it may be out of human control

      B.it has brought about few benefits so far

      C.people still know little about it

      D.people are afraid of such technology

      【参考答案】D

      [考点]推理判断题

      【精析】D 根据第一段中的“…problems may be solved if human cloning and its technology are not forbidden.”和最后一段“…if people release their fears…”可推知,克隆技术发展的主要问题是人们对这项技术的恐惧。故选D。

      以上就是“2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题与答案”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.sxmtcw.com/

    本文地址:http://www.sxmtcw.com/show-877-5698-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2022年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    陕西专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。