• 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院https://www.sneea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 陕西专升本英语阅读理解练习题

    陕西专升本英语阅读理解练习题

    2022-03-14 10:16:53    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】陕西专升本网为同学们带来了陕西专升本英语阅读理解练习题,距离考试还有一个多月的时间,下面的练习题希望对大家有帮助。

      点击关注公众号【陕西专升本之家】,获取更多升本政策资讯!

      点击【在线咨询】,解答您的升本疑惑!

    陕西专升本英语

      陕西专升本英语阅读理解练习题

      Our child’s behavior is greatly influenced by the way we react to what he has done. Our reactions help to determine whether our child will repeat his behavior or whether he will do something different. This statement is a very important part of a principle of behavioral psychology.

      The principle states that a behavior is influenced or affected by how the environment immediately responds to the behavior. Perhaps without realizing it, you have used this principle many times.

      On the occasion when you told your child what a good boy he was after he cleaned up his room, you used the principle. When you sent your child to his room for fighting with his brother, you used the principle. When I gave Kim a cookie after she started to cry, I used the principle. In each of these examples, a particular behavior occurred first—cleaning up a room, fighting, and crying.

      In addition, there was a reaction to each behavior—the child was praised, sent to his room, or given a cookie. By these actions, we have influenced the previous behaviors and have helped to determine whether those behaviors will occur again in the future.

      问题:

      1.What is the lecture mainly about?

      A.Children’s and environmental protection.

      B.Children’s behavior and fighting.

      C.Children’s behavior and our response.

      D.Children and principles.

      【参考答案】C

      [考点]主旨大意题

      【精析】C 文章第一段指出我们的反应(our response)会对孩子的行为(children’s behavior)产生很大的影响,第二、三、四段则对这种现象进行阐释并举例说明,故选C。

      2. On what kind of principle is the lecture based?

      A.A principle in chemistry.

      B.A principle in behavioral psychology.

      C.A principle in physics.

      D.A principle in geology.

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据文章第一段最后一句“This statement is a very important part of a principle of behavioral psychology.”可知,应选B。

      3. Who do you think the audience at this lecture might be?

      A.Teachers.

      B.Doctors.

      C.Social workers.

      D.Parents.

      【参考答案】D

      [考点]推理判断题

      【精析】D 根据文章大意及our child和your child等字眼的使用可得知,文章主要讲述父母的反应与孩子行为之间的关系,因此听众应为父母。故选D。

      4. According to the lecture, why was the child sent to his room?

      A.As a kind of punishment.

      B.As a kind of reward.

      C.As an experiment on the principle.

      D.As an example of the principle.

      【参考答案】A

      [考点]事实细节题

      【精析】A 从文章第三段第二句话“When you sent your child to his room for fighting with his brother, you used the principle.”可得知,将孩子送回自己的房间是因为他和弟弟打架了,故选A。

      5. The principle states that a behavior is influenced or affected by how the immediately responds to the ()behavior.

      A.ability

      B.character

      C.environment

      D.knowledge

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 从文章第二段第一句话“The principle states…by how the environment immediately responds to the behavior.”可得知,此原则是讲行为受环境对其反应的影响,故选C。

      以上就是“陕西专升本英语阅读理解练习题”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.sxmtcw.com/

    本文地址:http://www.sxmtcw.com/show-877-5721-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2022年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    陕西专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。