• 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院https://www.sneea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 陕西专升本英语阅读理解练习

    陕西专升本英语阅读理解练习

    2021-10-22 10:51:44    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】为了同学们能在英语考试中取得好成绩,陕西专升本网带来了陕西专升本英语阅读理解练习,想要考好英语的同学可以做一做下面的试题。

    陕西专升本英语

      陕西专升本英语阅读理解练习

      By far the most common snake in Britain is the adder. In Scotland, in fact, there are no other snakes at all. The adder is also the only British snake with a poisonous bite. It can be found almost anywhere, but prefers sunny hillsides and rough open country, including high ground. In Ireland there are no snakes at all.

      Most people regard snake bites as a fatal misfortune, but not all bites are serious and very few are fatal. Sometimes attempts at emergency treatment turn out to be more dangerous than the bite itself, with amateurs heroically, but mistakenly, trying do-it-yourself surgery and other unnecessary measures.

      All snakes have small teeth, so it follows that all snakes can bite, but only the bite of the adder presents any danger. British snakes are shy animals and are far more frightened of you than you could possibly be of them. The adder will attack only if it feels threatened, as can happen if you take it by surprise and step on it accidentally or if you try to catch it or pick it up, which it dislikes intensely. If it hears you coming, it will normally get out of the way as quickly as it can, but adders cannot move very rapidly and may attack before moving if you are very close.

      The effect of a bite varies considerably. It depends upon several things, one of which is the body-weight of the person is bitten. The bigger the person is, the less harmful the bite is likely to be, which is why children suffer far more seriously from snake bites than adults. A healthy person will also have better resistance against the poison.

      Very few people actually die from snake bites in Britain, and though these bites can make some people very ill, there are probably just as many cases of bites having little or no effect, as there are of serious illness.

      问题:

      1.Which of the following statements is NOT true?

      A.The adder is the only poisonous snake in Britain.

      B.In Scotland there are no other snakes except the adder.

      C.Snake bites seem more dangerous than they actually are.

      D.People's attempts at emergency treatment are utterly unnecessary.

      【参考答案】D

      [考点]事实细节题

      【精析】D根据文章第二段最后一句“Sometimes attempts at emergency treatment turn out to be more dangerous than the bite itself, with amateurs heroically, but mistakenly, trying do-it-yourself surgery and other measures.”可知,当非专业人员错误地实施外科手术和其他不必要措施时,急救有时会变得更糟,但这并不意味着急救不必要。选项D过于绝对,故选D。另外,根据文章第一段第二句、第三句和第二段第一句可知,选项A、B、C均正确。

      2.Adders are most likely to be found ________.

      A.in wilder parts of Britain and Ireland

      B.in Scotland and nowhere else

      C.on uncultivated land throughout Britain

      D.in shady fields in England

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 本题可采取排除法。根据文章第一段中“the most common snake in Britain is the adder”“prefers sunny hillsides and rough open country”和“In Ireland there are no snakes at all.”可知,选项A、B、D均不正确。故选C。

      3.We are told that British snakes are _______.

      A.afraid of human beings

      B.poisonous including the adder

      C.dangerous except the adder

      D.friendly towards human beings

      【参考答案】A

      [考点]事实细节题

      【精析】A 根据文章第三段第二句“British snakes are shy animals and are far more frightened of you than you could possibly be of them.”可知,英国蛇类更害怕人类。故选A。

      4. If an adder senses your approaching, it will probably _______.

      A.attack you immediately

      B.disappear very quickly

      C.wait to frighten you

      D.move out of the way

      【参考答案】D

      [考点]事实细节题

      【精析】D 根据文章第三段最后一句“If it hears you coming, it will normally get out of the way as quickly as it can, but adders cannot move very rapidly…”可知,蝰蛇在感觉到人类接近时,通常会尽快地让开。但是由于它移动速度不快,如果你靠得很近,它可能会袭击你,所以D项正确,A项错误。本题容易误选B项,但根据上面的分析可知,蝰蛇不能移动得很快,所以B项“快速消失”不正确。C项文章未提及。

      5.According to the passage, a snake bite is _______.

      A.more harmful to a healthy man than to a sick man

      B.less harmful to an adult than to a child

      C.more dangerous than any serious illness

      D.always fatal in Britain

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据文章第四段倒数第二句“The bigger the person is, the less harmful the bite is likely to be, which is why children suffer far more seriously from snake bites than adults.”可知,相对于对大人的伤害,被蛇咬伤对小孩更严重。故选B。

      以上就是“陕西专升本英语阅读理解练习”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.sxmtcw.com/

    本文地址:http://www.sxmtcw.com/show-877-4237-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2021年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    陕西专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。