• 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院https://www.sneea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 陕西省统招专升本英语阅读理解练习题

    陕西省统招专升本英语阅读理解练习题

    2021-11-13 10:17:34    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】陕西专升本网为同学们带来了陕西省统招专升本英语阅读理解练习题,想要考好英语,平时的练习必不可少,那就一起来做题吧。

    陕西省统招专升本

      陕西省统招专升本英语阅读理解练习题

      Many post-80s couples are complaining that going to the movies, shopping or attending parties have become impossible since their kids were born. That’s the way most parents are living their lives, no weekends of their own, no time to visit friends, not even a chance of promotion in their jobs.

      Asking help from their parents might be a way out, but problems are that some aging parents are not strong enough to take care of the kids, and that the kids may also become too spoiled by their grandparents.

      Then, here comes a solution:families with kids can form a small group, and parents of each family can take turns to look after all the kids in this group on weekends. Thus, other parents can have some quiet time and feel free to do something they’ve been planning for a long time. At the same time, the kids can make new friends and won’t be hanging around their parents all day long. This is baby-pooling.

      问题:

      1.Many post-80s couples can’t go to the movies, shop or attend parties because( ).

      A.they have to look after their kids

      B.they have to look after their parents

      C.they are busy with their work

      D.they have no money

      【参考答案】A

      [考点]事实细节题

      【精析】A 由第一段的内容可知,很多80后父母总是抱怨自从有了孩子他们就没有时间去看电影、购物、参加聚会等,因为他们要照看孩子,所以选A

      2.In Paragraph 2, “a way out” means( ).

      A.out of date

      B.a solution

      C.without question

      D.a complaint

      【参考答案】B

      [考点]词语理解题

      【精析】B 根据第二段首句“Asking help from their parents might be a way out…”可知,寻求父母的帮助可能是一种办法,所以a way out应该与“方法、途径”意思接近。故选B。

      3.According to the last paragraph, the solution to the problem of post-80s couples is that ( ).

      A.families with kids form a small group

      B.they ask their aging parents for help

      C.they give up their jobs

      D.they take their kids wherever they go

      【参考答案】A

      [考点]事实细节题

      【精析】A 由最后一段第一句“Then, here comes a solution: families with kids can form a small group…”可知,冒号后面是对前面solution的具体解释,所以选A。

      4. What is (are) the advantage(s) of baby-pooling?

      A.The parents can have much more free time.

      B.The kids can make new friends.

      C.The kids won’t be hanging around their parents all day long.

      D.All of the above.

      【参考答案】D

      [考点]事实细节题

      【精析】D 由最后一段的倒数第二、三句的内容可知,A、B、C三项均正确,所以选D。

      5.The passage mainly discusses( ) .

      A.post-80s couples and their friends

      B.post-80s couples and baby-pooling

      C.post-80s couples and their parents

      D.kids and their grandparents

      【参考答案】B

      [考点]主旨大意题

      【精析】B 文章第一段提出了80后父母面临的带孩子的问题,接下来两段给出了可能的解决办法,尤其是最后一段着重介绍了babypooling这种简单可行并大有益处的方法,所以B项正确。

      以上就是“陕西省统招专升本英语阅读理解练习题”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.sxmtcw.com/

    本文地址:http://www.sxmtcw.com/show-877-4353-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2021年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    陕西专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。