• 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院https://www.sneea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 陕西统招专升本英语阅读练习与答案

    陕西统招专升本英语阅读练习与答案

    2021-11-01 14:21:04    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】本期为大家带来的是陕西统招专升本英语阅读练习与答案,为了同学们能更好的在英语考试中取得好成绩,多做练习题是非常有好处的。

    陕西统招专升本英语

      陕西统招专升本英语阅读练习与答案

      We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. “Did Jerry really care when I broke up with Helen?” “When I got that great job, did Jim really feel good about it, as a friend? Or did he envy my luck?” When we look back, doubts like these can make us feel bad. But when we do look back, it’s already too late.

      Why do we go wrong about our friends—or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. And if we don’t really listen, we miss the feeling behind the words. Suppose someone says to you, “You are a lucky dog.” That’s being friendly. But there is a bit of envy in those words. Maybe he doesn’t see it himself. But bringing in the “dog” bit puts you down a little. What he may be saying is that he doesn’t think you deserve your luck.

      “Just think of all the things you have to be thankful for” is another noise that says one thing and means another. It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isn’t important. It’s telling you to think of all the starving people in the world when you haven’t got a date for a Saturday night.

      How can you tell the real meaning behind someone’s words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says agree with the tone of voice? His posture? The look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.

      问题:

      1.According to this passage, the reason why we go wrong about our friends is that__________ .

      A.even friends are annoyed when we check what they say

      B.people usually state one thing and mean another

      C.we fail to listen carefully when others talk

      D.we tend to doubt what our friends say

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据第二段第二、三句“Sometimes what people say hides their real meaning…”可知,有时候人们所说的话言不由衷,如果我们不仔细倾听、揣摩,就会造成误解。故选B。

      2.“You’re a lucky dog” probably conveys the meaning that__________ .

      A.you’re a friendly person

      B.you’re envious of others

      C.you do not deserve the luck

      D.you should thank others for your luck

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据第二段最后一句“What he may be saying is that he doesn’t think you deserve your luck.”可知,当对方说“你真是个幸运儿”时,他的真实意思可能是他认为你不该得到这份幸运。故选C。

      3.In the sentence “Maybe he doesn’t see it himself.” (Para. 2), “it” refers to__________ .

      A.being friendly

      B.a bit of envy

      C.lucky dog

      D.your luck

      【参考答案】B

      [考点]词语理解题

      【精析】B 根据第二段倒数第三、四句“But there is a bit of envy in those words. Maybe he doesn’t see it himself.”可知,当他说这些话的时候,是带点嫉妒情绪在里面 的,但是可能他自己都没意识到这一点。由此可推知,it指的是“a bit of envy(一点点 的嫉妒情绪)”。故选B。

      4. According to the last paragraph, what can you do to save another mistake?

      A.Spend time thinking about what people really mean.

      B.Take a good look at the person talking.

      C.Focus on the look in the speaker’s eyes.

      D.Try to catch every word of the speaker.

      【参考答案】A

      [考点]事实细节题

      【精析】A 根据最后一段最后一句“The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.”可知,花时间思考对方说话的真实意图,这样能避免你再犯错误。故选A。

      5.This passage is mainly about __________.

      A.why we misunderstand what people say

      B.how to behave when we listen to others

      C.why we sometimes go wrong with our friends or enemies

      D.how to avoid mistakes when we communicate with people

      【参考答案】D

      [考点]主旨大意题

      【精析】D 文章首先指出我们经常会犯错误,由此引发了误解,接着讲述了造成误解的原因及解决办法。由此可推知,文章主要讲述的是如何在与他人交流中避免误解。故选D。

      以上就是“陕西统招专升本英语阅读练习与答案”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.sxmtcw.com/

    本文地址:http://www.sxmtcw.com/show-877-4280-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2021年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    陕西专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。