• 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院https://www.sneea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 2022年陕西省专升本英语阅读练习

    2022年陕西省专升本英语阅读练习

    2021-10-25 09:54:27    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】为了同学们能更好的在英语考试中取得好成绩,陕西专升本网为同学们带来了2022年陕西省专升本英语阅读练习,一起来做题吧。

    陕西省专升本英语

      2022年陕西省专升本英语阅读练习

      Why are so many people so afraid of failure? Quite simply because no one tells us how to fail so that failure becomes an experience that will lead to growth. We forget that failure is part of the human condition and that every person has the right to fail.

      Most parents work hard at either preventing failure or protecting their children from the knowledge that they have failed. One way is to lower standards. A mother describes her child's hastily made table as “perfect”, even though it wobbles(摇晃) on uneven legs. Another way is to shift blame. If John fails science, his teacher is unfair or stupid.

      The trouble with failure prevention devices is that they leave a child unequipped for life in the real world. The young need to learn that no one can be best at everything, no one can win all the time—and that it is possible to enjoy a game even when you don't win. A child who's not invited to a birthday party, who doesn't make the honor roll on the baseball team, feels terrible, of course. But parents should not offer a quick consolation(安慰) prize or say, “It doesn't matter” because it does. The young should be allowed to experience disappointment and be helped to master it.

      Failure is never pleasurable. It hurts adults and children alike. But it can make a positive contribution to your life once you learn to use it. Step one is to ask “why did I fail?” Resist the natural impulse to blame someone else. Ask yourself what you did wrong and how you can improve. If someone else can help, don't be shy about inquiring.

      问题:

      1.This passage mainly tells us about _______.

      A.the importance of facing failure

      B.the ways to prevent failure

      C.the reasons why people fail

      D.everyone's right to fail

      【参考答案】A

      [考点]主旨大意题

      【精析】A 作者在开头就指出有如此多的人害怕失败的原因就在于没有人告诉人们要怎样面对失败,从而使失败变成指引成长的一种经验。第二、三段举例说明家长是如何为孩子规避失败的以及作者对此的看法。最后一段作者再次点明主旨:失败的滋味虽然不好受,但如果利用得当,也可以给生活带来积极影响,所以我们要直面失败。故选A。

      2.When the writer says “every person has the right to fail”, he means to say _____.

      A.no one can grow up without failures

      B.every person is right to fail

      C.they have not been taught how to deal with failures correctly

      D.the law protects people's success and failure

      【参考答案】A

      [考点]推理判断题

      【精析】A 结合此句的上下文可知,失败是人类生存条件的一部分,家长不能主观地为孩子规避一切失败经历,且一个人只有经历过失败之后才能成长,所以作者说“每个人都有失败的权利”的深层含义是“没有人能在成长过程中不经历失败”。故选A。

      3.By “protecting their children from the knowledge that they have failed”, the writer means that most parents try their best ______.

      A.to let their children know that they won't fail

      B.not to teach their children about knowledge of failure

      C.to provide their children with the knowledge against failure

      D.to keep their children from realizing that they failed

      【参考答案】D

      [考点]推理判断题

      【精析】D protect sb. from sth.意为“保护某人免于……”。knowledge意为“知道,了解”。根据第二段列举的家长的做法可知,本句意为“(大多数家长)努力不让自己的孩子知道他们失败了”。故选D。

      4. According to the writer, the right attitude towards failures is that _______.

      A.parents should tell their children to think nothing of their failures

      B.children should be encouraged to get through failures by themselves

      C.parents should judge what their children have done as it is

      D.children should always learn to enjoy a game that they won't win

      【参考答案】B

      [考点]推理判断题

      【精析】B 根据文章第三段最后一句“The young should be allowed to experience disappointment and be helped to master it.”及常识可推知,应该允许孩子们体验失望并帮助他们掌握这种感觉,即应鼓励孩子们自己克服失败。故选B。

      5.What is the most important thing to do when one fails?

      A.To find all excuses for the failure.

      B.To blame someone else.

      C.To find out the cause and improve himself.

      D.To remember the past failures.

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据文章最后一段倒数第二句“Ask yourself what you did wrong and how you can improve.”可知,选项C(寻找原因并提高自己)是正确选项。

      以上就是“2022年陕西省专升本英语阅读练习”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.sxmtcw.com/

    本文地址:http://www.sxmtcw.com/show-877-4245-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2021年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    陕西专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。